جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آشنایی با معاملات اسپات و فیوچرز در بازار رمز ارز

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

معاملات آنی یا اسپات (Spot) در بازار رمزارز عبارت است از خرید و نگهداری یک رمزارز مثل بیت‌کوین (BTC) تا زمانی که ارزش آن افزایش یابد، یا استفاده از آن برای خرید آلت‌کوین‌های دیگری که احتمال افزایش قیمت آن‌ها در آینده وجود دارد. در مقابل مبنای معاملات آتی یا فیوچرز (Futures) در بازار رمزارز این است که شما بر سر افزایش یا کاهش قیمت یک دارایی مثل طلا یا بیت‌کوین شرط‌بندی می‌کنید و سود و زیان شما به دقت پیش‌بینی‌تان بستگی دارد.

طی سال‌های اخیر، بازار مشتقات رمزارزها توسعه و پیشرفت‌های فراوانی را به خود دیده است. در ابتدا صرافی‌های فیوچرز رمزارز مجبور بودند تا با نهادهای نظارتی دست و پنجه نرم کنند. این صرافی‌ها باید از محصولات مشتقات خود دفاع می‌کردند تا بتوانند اجازه ارائه آن‌ها به عموم مردم را دریافت کنند. در سال 2019، با ورود بازیگران و به دنبال آن محصولات جدید به بازار مشتقات رمزارز، بازیگران قدیمی این بازار رکوردهای جدیدی را به لحاظ حجم معاملات به ثبت رساندند. به عنوان مثال پلتفرم‌های بکت (Bakkt) پس از ورود به بازار، حجم معاملات چشمگیری را در قرارداد‌های آتی (futures) به ثبت رساند.

این در حالی است که بازار اسپات بیت‌کوین در برهه‌ای از زمان با رکود و روند نزولی همراه شد. در سال 2018 قیمت بیت‌کوین از 20 هزار دلار به 3 هزار دلار کاهش یافت و این موضوع شوک بزرگی را به معامله‌گران بازار اسپات این رمزارز وارد کرد. یک فرد مبتدی برای آن که به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شود، در گام نخست بایستی با تفاوت‌های معاملات اسپات و فیوچرز در این بازار آشنا شود.

منظور از معاملات اسپات در بازار رمزارز چیست؟
معاملات اسپات در بازار رمزارز ساده‌ترین نوع سرمایه‌گذاری در این بازار است. این نوع معاملات عبارتند از خرید و نگهداری یک رمزارز مثل بیت‌کوین (BTC) تا زمانی که ارزش آن افزایش یابد، یا استفاده از آن برای خرید آلت‌کوین‌های دیگری که احتمال افزایش قیمت آن‌ها در آینده وجود دارد. علاوه‌بر‌این، در این معاملات هر فرد بر اساس روندی که پیش‌بینی می‌کند یا استراتژی خاصی که دارد، در هر زمان می‌تواند هر یک از رمزارزهای خود را با تتر معامله (خرید یا فروش) نماید.

منظور از معاملات فیوچرز در بازار رمزارز چیست؟
معامله قراردادها کمی با معامله اسپات تفاوت دارد، به این دلیل که در این نوع معاملات شما درواقع نیازی به مالکیت یک دارایی ندارید. مثلا قرارداد طلا/دلار (GOLD/USD) را در نظر بگیرید. وقتی این قرارداد را معامله می‌کنید، در حقیقت خود دارایی طلا را خرید و فروش نمی‌کنید. البته ارزش این قرارداد تابع ارزش طلا است. یعنی با کاهش یا افزایش قیمت طلا، ارزش این قرارداد نیز تغییر خواهد کرد. به همین ترتیب، بدون نیاز به خرید و فروش طلای واقعی، می‌توانید از اختلاف قیمت‌ها بر روی این قراردادها سود بدست آورید.

البته معاملات قراردادها پیچیدگی‌های دیگری نیز دارد، اما به طور کلی مبنای این نوع معاملات این است که شما بر سر افزایش یا کاهش قیمت یک دارایی مثل طلا یا بیت‌کوین شرط‌بندی می‌کنید و سود و زیان شما به دقت پیش‌بینی‌تان بستگی دارد. از آنجا که احتمال افزایش یا کاهش شدید قیمت رمزارزها در مدت زمان کوتاه وجود دارد، بنابراین بهتر است تا توجه بیشتری بر روی روش‌ سرمایه‌گذاری خود داشته باشید.